banner
 
Kijk op Accessoires
 
dof master

Met de ExpoAperture2 Depth of Fuild Guide kun je op een snelle en eenvoudige manier de scherptediepte (Depth of Field) berekenen. Je hoeft alleen het brandpunt, diafragma (Aperture) en geschatte afstand tot het onderwerp aan te geven. Dit is met name nuttig bij macro-, landschaps- en portretfotografie.

   
Een van de problemen van digitale foto's is dat er bij hogere ISO-waarden hinderlijke ruis ontstaat. Neat Image is een zeer eenvoudig programma dat dit doeltreffend aan kan pakken. Het is losstaand te gebruiken of als plug-in in Photoshop. Ga naar deze site voor uitleg, voorbeelden en een gratis demo-versie. 
   
Een flashbender is voor bezitters van een externe flitser een zeer nuttig hulpmiddel. Anders dan met een statische omnibounce kun je hiermee op een flexibele manier vanuit meerdere richtingen inflisten. Het vergroot de creatieve mogelijkheden van je flitser, en verbetert daarnaast ook de kwaliteit van de gemaakte foto's. Zeker een aanrader als je het gevoel hebt niet alles uit je dure flitser te halen.
   
cokin Het filtersysteem om creatief te fotograferen. Met name de grijsverloopfilters zijn erg handig bij het goed belichten van een landschapsfoto. Klik hier voor nadere uitleg.
 
expodisc Bij spiegelreflexcamera’s heb je de mogelijkheid om zelf de kleurtonen te bepalen door de witbalans in te stellen. Voor verschillende lichtomstandigheden kunnen aparte voorgeprogrammeerde waarden gekozen worden. Ook de werkelijke witbalans is te meten. Dit kan op een eenvoudige en snelle manier met behulp van bijvoorbeeld de Expodisc. Bekijk dit filmpje met uitleg om te zien hoe het werkt.
 
spyder Kleurbeheer is belangrijk zodra je foto vanaf de camera op de computer wordt bekeken. Van hieruit kan deze zo nodig worden bewerkt en vervolgens worden afgedrukt of geplaatst op het internet. De eerste stap hierbij is het bekijken van de foto op het beeldscherm. Een correcte weergave van de kleuren is daarbij essentieel. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld je monitor te kalibreren met de Spyder van Datacolor.
 
 
© Copyright 2010 - 2013 All Rights Reserved