banner
   
  Kijk op onze apparatuur        

  Deze keer bespreken we de Lowepro Vertex 100AW rugzak
105VR

Als je er op uit gaat om te fotograferen heb je al snel een hoop spullen bij je. Naast een camera en een of meerdere objectieven neem je waarschijnlijk ook zaken mee zoals schoonmaakspullen, statief, flitser, tussenringen en proviand. Het gewicht van al deze spullen bij elkaar kan flink oplopen. Een tas met een goed draagcomfort is essentieel om het fotograferen de hele dag vol te houden.

Daarnaast dient er genoeg ruimte te zijn om alle spullen op te kunnen bergen, liefst op een manier dat ze snel kunnen worden gepakt als het fotomoment daar om vraagt. Verder hoort de tas stevig te zijn en bescherming te bieden aan je apparatuur als er een keer tegenaan wordt gestoten of de tas omvalt.


Er zijn veel verschillende merken en typen fototassen op de markt. Voor natuurfotografie hebben wij bewust gekozen voor de Vertex 100 All-Weather rugzak van Lowepro. Deze degelijke fototas heeft een brede steunband op de heupen en de mogelijkheden om de schouderbanden af te stellen voor een optimaal draagcomfort. De rugzak heeft binnenin voldoende ruimte. De indeling is naar behoefte snel en gemakkelijk aan te passen. Dit gebeurt met losse tussenschotten die door middel van klittenband op verschillende plekken kunnen worden vastgezet. Aan de voorzijde zitten nog enkele vakken voor kleinere accessoires zoals geheugenkaartjes, reserveaccu’s en filters.De stof en soepel lopende ritsen zijn waterafstotend. Aan de onderzijde zit een regenhoes die zo nodig over de tas heen kan worden getrokken. Tot slot is dit een van de weinige rugzakken waarbij een statief stabiel midden aan de achterzijde kan worden opgehangen. Bij veel tassen hangt dit te slap of kun je het alleen aan de zijkant hangen, dan raakt een tas echter volledig uit balans.

Uiteindelijk wordt jouw keuze bepaald door je persoonlijke behoeftes.  Er zijn grotere en kleinere uitvoeringen te koop, of wellicht heb je liever een buidel- of schoudertas. Ons advies is in ieder geval om een tas niet blind te kopen op het internet maar deze te proberen in een winkel. Neem dan je fotospullen mee om te kijken of alles er in past.

   
 

Body:
Nikon D300
Nikon D300s


Objectieven:
Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX*
Tokina 12-24mm f/4 AT-X Pro DX*

Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6 ED VR
Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Asph (IF)*
Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 IF-ED DX*

Nikkor AF 50mm f/1.8 D*
Nikkor AF-S 70-200mm f2.8G ED VR II*
Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 IF-ED VR
Nikkor AF-S 300mm f/4 IF-ED
Micro-Nikkor AF-S 105mm f/2.8 IF-ED VR*

  Teleconverter:
AF-S TC-14E II

Tussenringen:
Soligor 12 - 20 - 36 mm

Filters:
B+W UV Filters (normaal en haze)
Circulair polarisatiefilter (B+W, Heliopan)*
Cokin Z-pro houder*
Grijsverloop- en grijsfilters (Cokin, Hitech)*


Flitsers:
Nikon Speedlight SB600, omnibounce
Marumi DFR 14C ringflitser
  Statieven:
Velbon UP 43/PH 243 monopod*
Velbon Sherpa 750R tripod*
Gitzo GT3541L met 3-weg kop G2272M*


Tassen:
Lowepro Micro Trekker 100 rugzak
Lowepro Vertex 100AW rugzak

Overig:
Draadontspanner (Nikon, Hahnel)
Dubbele waterpas (Hama)
Lenspen, blaasbalg, stofdoekjes
Regenhoezen
Flashbender
 
* Klik op de naam om de bespreking te lezen    
© Copyright 2010 - 2013 All Rights Reserved